PRSTE DA POLIŽETE

NE MOŽE NI SOČNIJE NI BRŽE OD OVOGA: Neodoljivi svinjski medaljoni u umaku od piva (RECEPT)

0

Hranljiv ručak za prave gurmane koji će vas drugo držati sitima

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama svinjskog filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 100 grama celera
  • 100 mililitara pivo
  • soli i suvog začina po ukusu


Priprema


Svinjski file iseći na medaljone, posoliti i začiniti. Propržite ih na malo masti ili ulja sa obe strane da fino zarumene.

 

Pržene medaljone izvadite i na istu masnoću dodati naseckani luk, na prutiće narezanu šargarepu i celer. Pržiti nekoliko minuta da se povrće malo zarumeni, pa zaliti pivom, dodati začin po ukusu i nastaviti dinstati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne.

 

 

makonda-tracker