prste da poližete

POZNATO JE KAKO SE NA JUGU SRBIJE JEDE: Brzi gulaš na južnjački način je jelo koje morate da probate (RECEPT)

0

Služili ga uz krompir ili uzu pirinač, ovo ukusno jelo od svinjskog mesa koje se sprema brže nego gulaš od junećeg oduševiće celu porodicu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 650 grama svinjskog mesa
  • Pola kg crnog luka
  • 8-15 zrna bibera i 2 kašičice sitnog bibera
  • 4-6 kisele faferonke ili kiseli kratsavčići i tucane ljute
  • 2-3 kašike masti ili ulje
  • 1-3 kašika brašna
  • 4-5 list lorbera i aleve paprike
  • malo sirćeta ili belog vina
  • so


Priprema

 

Meso isečeno na veće kocke i pržiti ga da porumeni. Zatim dodati list lorbera, biber u zrnu, so i cele papričice feferonke, krastavčiće.

 

Jelo poprašiti sa kašikom brašna, promešati, naliti pola litra mlake vode i sve zajedno dinstati oko sat vremena.

 

Dodati malo sirćeta ili vina i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.

Kompletno jelo je gotovo za 45-60 minuta.

 

 

makonda-tracker