icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

AKO VOLITE PICU, OVO JE BRZINSKA I VRLO UKUSNA ALTERNATIVA: Idealan predlog za doručak ili večeru ― spremno za 15 minuta

Podeli:

Smućkajte obrok za porodicu ili sebe od sastojaka koje već imate u frižideru ― i biće savršeno ukusno!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

12 kriški hleba (odredite količinu koja vama odgovara)

300 g domaćeg kravljeg sira

150 g kačkavalja

3 jajeta

2 kašike ljutog ajvara

150 g suhomesnatog

origano

 

Priprema:

 

U dublju posudu staviti sir, pa ga viljuškom dobro izmrviti, ili ga krupno narendajte. Dodati tri jaja, sjediniti viljuškom, pa krupno narendati kačkavalj. Suhomesnato (šta imate) iseckati na kockice, pa dodati u smesu sa jajima i sirom. Ubaciti ajvar i origano (stavite još začina koje volite) i dobro promešati. So stavite po ukusu, ali proverite da li je sir bio slan.

 

Rernu uključiti da se zagreje, na 180 C. Hleb poređati u pleh, preko pek papira. Na svako parče hleba obilno naneti fil. Staviti da se zapeče, oko 15 minuta. Poslužiti toplo.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...