recept

POLA MAFINI, POLA KROFNE: Ovi lagani kolačići spremaju za za TILI ČAS i sviđaju se SVIMA

0

Jede vam se nešto slatko, a ne želite puno vremena provesti u kuhinji?Pripremite ovaj miks krofne i mafina ― vrlo jednostavni i brzi kolačići koji odlično idu uz čaj ili kafu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sve sastojke verovatno imate kod kuće, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

 

Sastojci potrebni za testo su:

 

2 šoljice brašna

1,5 šoljica šećera

2 kašičice praška za pecivo + pola kašičice soli

1 kašičica cimeta

1 i 1/4 šoljica mleka

2 kašike otopljenog maslaca

2 kašičice arome vanile

1 jaje

 

Sastojci za posipanje:

 

3/4 šoljice šećera + 1 kašičica cimeta + 1/4 šoljice otopljenog maslaca

Priprema:

 

Pre svega, zagrejte rernu na 175°C, a kalup za mafine premažite uljem.

 

Umutite u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet, a u drugoj mokre sastojke - mleko, jaje, maslac i vanilu.

 

Dodajte mokre sastojke suvim i mešajte dok ne dobijete smesu. Smesu izlijte u kalupe i pecite 20 minuta.

 

Ostavite ih da se u kalupu hlade nekih pet minuta pa ih izvadite i ostavite neka se ohlade do kraja. U međuvremenu u posudici pomešajte šećer i cimet, pa ohlađene mafine umočite u otopljeni maslac i uvaljajte u šećer i cimet.

 



 

makonda-tracker