Sastojke za ovu fenomenalnu i sočnu poslasticu već imate u svojoj kuhinji
POTREBNI SASTOJCI
griz - 350 g, pšenični
kiselo mleko - 450 g
šećer - 100 g
maslac - 50 g
kakao - 1 kašika
prašak za pecivo - 1 kesica
vanila - 1 kesica
jaja - 2 komada
kokosovo brašno - 20 g
ZA SIRUP
voda - 2 šolje
šećer - 2 šolje
limun - 1 komad
orasi - za ukras
NAČIN PRIPREME
Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko, kokosovo brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, kakao i vanilu. Promešajte, sipajte griz i ponovo promešajte.
Nauljite kalup sa dnom koje se odvaja prečnika 26 cm. Sipajte masu u kalup. Stavite da se peče dok ne bude gotovo na 180 stepeni.
Ostavite da se ohladi i nasecite na komade.
Napravite šećerni sirup, tako što u kaserolu stavite vodu i šećer, ugrejte i ostavite da proključa, dodajte sok i koru od pola limuna, promešajte i ostavite da se kuva dok ne dobije gustinu sirupa.
Ovim sirupom prelijte koh.
Ostavite koh najmanje 6 sati da primi sirup, najbolje da odstoji preko noći.