DIVNA POSLASTICA

ORIJENTALNI UKUS KOJI OČARAVA: Arapski koh BASBUSA izuzetno je SOČAN, a pravi se NIKAD LAKŠE (RECEPT)

0

Sastojke za ovu fenomenalnu i sočnu poslasticu već imate u svojoj kuhinji

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

griz - 350 g, pšenični

kiselo mleko - 450 g

šećer - 100 g

maslac - 50 g

kakao - 1 kašika

prašak za pecivo - 1 kesica

vanila - 1 kesica

jaja - 2 komada

kokosovo brašno - 20 g

 

ZA SIRUP

 

voda - 2 šolje

šećer - 2 šolje

limun - 1 komad

orasi - za ukras

 

NAČIN PRIPREME

 

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kiselo mleko, kokosovo brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, kakao i vanilu. Promešajte, sipajte griz i ponovo promešajte.

 

Nauljite kalup sa dnom koje se odvaja prečnika 26 cm. Sipajte masu u kalup. Stavite da se peče dok ne bude gotovo na 180 stepeni.

 

Ostavite da se ohladi i nasecite na komade.

 

Napravite šećerni sirup, tako što u kaserolu stavite vodu i šećer, ugrejte i ostavite da proključa, dodajte sok i koru od pola limuna, promešajte i ostavite da se kuva dok ne dobije gustinu sirupa.

 

Ovim sirupom prelijte koh.

 

Ostavite koh najmanje 6 sati da primi sirup, najbolje da odstoji preko noći.

 

 

makonda-tracker