icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fenomenalna poslastica

RAPSODIJA UKUSA U RASKOŠNOM ČOKOLADNOM DESERTU: Brauni-sufle sa neodoljivim slojem od MALINA (RECEPT)

Ukusni brauni-sufle sa slojem od maline kojem niko neće odoleti...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

ZA KORU

 

čokolada - 100 g, crna

maslac - 100 g

šećer - 100 g

brašno - 50 g

jaja - 2 komada

 

ZA SUFLE

 

kisela pavlaka - 500 g

čokolada - 100 g, crna

sveže mleko - 100 ml

šećer - 50 g

šećer u prahu - 50 g

želatin - 1 kesica

maline

šumsko voće

 

 

 

NAČIN PRIPREME

 

Za koru istopimo maslac i čokoladu na vodenoj pari.

 

U posudi mutimo jaja sa šećerom. Dodajemo prosejano brašno i istopljenu čokoladu.

 

U kalup sa pokretnim dnom sipamo smesu i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Ostavljamo da se u potpunosti ohladi.

 

Za sufle istopimo čokoladu na vodenoj pari zajedno sa svežim mlekom i šećerom.

 

Pripremamo želatin prema uputstvima na pakovanju. U pavlaku dodajemo šećer u prahu i želatin. Dobro mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

 

Po zidovima tepsije možete da stavite providnu foliju, sipajte voće i odozgo mlečnu smesu.

 

Brauni ukrašavamo voćem i ostavljamo u frižideru da se stegne na minimum 5 sati.

 

Nakon toga vadimo, sklanjamo zidove tepsije i brauni sufle posipamo slojem maline sa kakaom