Kombinacija ukusnog i mekanog biskvita i slatke pavlake oduševiće svakoga
Sastojci:
200 g naseckane čokolade (50% kakaa ili više)
70 ml kafe
7 velikih jaja
200 g šećera
240 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
Kakao za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pleh za pečenje (cca 35 x 45 cm) obložite papirom za pečenje.
Razdvojte žumance od belanaca. Čokoladu pomešajte s kafom, pa je otopite na pari. Kad se ohladi, umešajte žumance i šećer, pa mutite nekoliko minuta.
U drugoj posudi izmiksajte sve belance u sneg, pa lagano umešajte u smesu čokolade i žumanaca. Smesu rasporedite po pripremljenom plehu i pecite 20-ak minuta.
Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospite kakaom u prahu, pa je izokrenite na rešetku i skinite papir za pečenje s druge strane. Pričekajte da se u potpunosti ohladi.
Umitite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, ako nije zaslađena. Premažite je preko biskvita, pažljivo zarolajte i stavi u frižider na najmanje sat vremena.