icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recepti poznatih

DESERT KOJI MOGU NAPRAVITI I POČETNICI U KUHIJI: Najukusniji ČOKOLADNI ROLAT po receptu Marte Stjuart

Kombinacija ukusnog i mekanog biskvita i slatke pavlake oduševiće svakoga

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

200 g naseckane čokolade (50% kakaa ili više)

70 ml kafe

7 velikih jaja

200 g šećera

240 ml slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

Kakao za posipanje

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pleh za pečenje (cca 35 x 45 cm) obložite papirom za pečenje.

 

Razdvojte žumance od belanaca. Čokoladu pomešajte s kafom, pa je otopite na pari. Kad se ohladi, umešajte žumance i šećer, pa mutite nekoliko minuta.

 

U drugoj posudi izmiksajte sve belance u sneg, pa lagano umešajte u smesu čokolade i žumanaca. Smesu rasporedite po pripremljenom plehu i pecite 20-ak minuta.

 

Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospite kakaom u prahu, pa je izokrenite na rešetku i skinite papir za pečenje s druge strane. Pričekajte da se u potpunosti ohladi.

 

Umitite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, ako nije zaslađena. Premažite je preko biskvita, pažljivo zarolajte i stavi u frižider na najmanje sat vremena.