recept dana

ČUVENA POSLASTICA NA NEŠTO DRUGAČIJI NAČIN: Napravite SUTLIJAŠ sa belom čokoladom i lešnicima!

0

Ove sastojke sigurno imate u kuhinji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 litar mleka

100 ml. vode

110 gr. pirinča oblo zrno

200 ml  slatke pavlake

70 gr. bele čokolade

100 gr. mlevenih pečenih lešnika

3 ravne kašike šećera

30 gr. putera

1 kašika arome od vanile

dve kesice vanil šećera.

 

Priprema:

 

U šerpu sipajte mleko, vodu i ostavite da prokuva. Dok se mleko polako zagreva, pirinač operite u više voda i ostavite da stoji u vreloj vodi. Kada su mleko i voda prokuvali, u šerpu ubacite pirinač (bez vode u kojoj je stajao). Kuvajte na laganoj vatri uz često mešanje, da ne zagori. Kada se pirinač lepo skuvao i zgusnuo, sipajte slatku pavlaku, vanil šećer, aromu vanile i belu cokoladu.

 

Mešajte dok ne prokuva (što bi rekli, dok ne baci prvi ključ) zatim ubacite šećer i lešnike. Ostavite jos 2 - 3 minuta i sklonite šerpu sa šporeta. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Služite toplo ili hladno, kako volite, ukrasite sa komadićima lešnika, malinama ili nekim drugim voćem.

 

Sutlijaš
foto: Profimedia

 

makonda-tracker