Isprobajte zdraviju verziju ukusne kremaste poslastice, bićete oduševljeni.
Sastojci:
500 ml sojinog mleka
70 g šećera
3 kašike kukuruznog skroba
1 kašika ekstrakta vanile
prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte šećer, kukuruzni skrob i so. Dobro promešajte, pa postepeno dodajte sojino mleko. Konstatno mešajte kako se ne bi napravile grudvice. Kuvajte smesu na laganoj temperaturi oko 15 minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa ubacite ekstrakt vanile.
Pustite da se smesa ohladi, pa je stavite u frižider na 2-3 sata.
Puding poslužite hladan s voćem, čokoladom i orašastim plodovima po želji.
Savet plus:
Ako želite da oplemenite ukus jednostavnog pudinga od vanile, u njega možete dodati i limunovu koricu ili sok bobičastog voća kako biste mu dali izražajniju boju.