Uz divan ručak možete služiti salatu po izboru ili zimnicu.
Potrebno je:
400 g svinjskog mesa od buta
2 srednje glavice luka
2 srednje šargarepe
500 g seckane paprike
po potrebi mast
so
suvi biljni začin
lovorov list
peršun
po ukusu 1-2 kašike šećera
Priprema:
Svinjsko meso iseći na kockice i izdinstati. Kad ispari voda i meso bude mekano ispržiti meso. Izvaditi meso na tanjir.
Na masti gde se dinstalo meso ispržiti crni luk iseckan na kockice. Dodati seckanu papriku i seckanu šargarepu, izmešati. Kratko upržiti.
Začiniti paprikaš. Izmešati i nastaviti sa dinstanjem oko 10 minuta.
Dodati i komadiće mesa. Dinstati paprikaš dok ispari sva voda i paprika bude mekana. Po ukusu može se dodatini šećer da ublaži kiselost paprikaša.
Služiti toplo jelo uz salatu po izboru.