Priprema se od jednostavnih sastojaka, a veoma bogatog je ukusa
Sastojci:
1 limun
350 g špageta
200 ml pavlake za kuvanje
6 kašika maslaca
5 kašika narendanog parmezana
Sveži peršun
So, biber
Priprema:
Limun dobro operite, pa narendajte koricu. Testeninu stavite da se kuva u većoj količini vode, ali pazite da je ne prekuvate. Dovršićete je u umaku. U lonac ili dublju posudu dodajte limunovu koricu i pavlakue za kuvanje, pa kuvajte dok se dovoljno ne zagreje.
Dodajite kašiku po kašiku maslaca dok se potpuno ne otopi. Sklonite s vatre. Kada je testenina al dente, u posudu s pavlakom i limunovom koricom dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se testenina kuvala i testeninu. Vratite na vatru, pa dodajte parmezan. Ako umak izgleda pregusto, dodajte još malo tečnosti od kuvanja testenine. Dodajte sok jednog limuna, začinite solju i biberom, pospite peršunom i poslužite.