icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

NE MOŽE NI LAKŠE, NI UKUSNIJE: Pasta sa limunom i parmezanom brzinski je ručak koji je RAJ ZA NEPCA

Podeli:

Priprema se od jednostavnih sastojaka, a veoma bogatog je ukusa

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 limun

350 g špageta

200 ml pavlake za kuvanje

6 kašika maslaca

5 kašika narendanog parmezana

Sveži peršun

So, biber

 

Priprema:

 

Limun dobro operite, pa narendajte koricu. Testeninu stavite da se kuva u većoj količini vode, ali pazite da je ne prekuvate. Dovršićete je u umaku. U lonac ili dublju posudu dodajte limunovu koricu i pavlakue za kuvanje, pa kuvajte dok se dovoljno ne zagreje.

 

Dodajite kašiku po kašiku maslaca dok se potpuno ne otopi. Sklonite s vatre. Kada je testenina al dente, u posudu s pavlakom i limunovom koricom dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se testenina kuvala i testeninu. Vratite na vatru, pa dodajte parmezan. Ako umak izgleda pregusto, dodajte još malo tečnosti od kuvanja testenine. Dodajte sok jednog limuna, začinite solju i biberom, pospite peršunom i poslužite.
 

 

Inicijalizacija u toku...