icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

starinski i neodoljivi

MOGU SE JESTI DANIMA, A PRAVE SE ZA TREN: Najslađi domaći MEDENJACI idealni su kao posluženje uz kafu (RECEPT)

Podeli:

Dugo ostaju sveži, a izvanredan ukus se podrazumeva

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Keksići od meda savršeni kao posluženje uz čaj i kafu u zimskom danima.

 

Pripremite ih danas i mirni ste narednih nedelju dana, jer jako dugo ostaju sveži. 

 

Sastojci:

 

  • 500 g mekog brašna
  • 120 g putera
  • 4 supene kašike meda
  • 190 g mlevenog šećera
  • 2 jaja
  • 1 kafena kašičica cimeta
  • 1/2 kafene kašičice sode bikarbone

 

Glazura:

 

  • 3 belanceta
  • 400 g šećera u prahu
  • 2 kašičice limunovog soka

 

Priprema

 

Puter penasto umutiti sa šećerom i dodati jaja, med i mutiti dalje. Pomešati sodu i začne sa malo brašna i dodati u masu. Umesiti testo uz dodavanje brašna.

 

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. Hladno testo razvući na pobrašnjenoj podlozi i vaditi oblike modlicama. Peći u rerni zagrejanoj na 175 stepeni C, 10-12 minuta.

 

Šećerna glazura: Čvrsto umutiti šećer u prahu, belanca i  limunov sok. Po želji dodati jestive boje i četkicom premazati medenjake. 

 

 

Inicijalizacija u toku...