Dugo ostaju sveži, a izvanredan ukus se podrazumeva
Keksići od meda savršeni kao posluženje uz čaj i kafu u zimskom danima.
Pripremite ih danas i mirni ste narednih nedelju dana, jer jako dugo ostaju sveži.
Sastojci:
- 500 g mekog brašna
- 120 g putera
- 4 supene kašike meda
- 190 g mlevenog šećera
- 2 jaja
- 1 kafena kašičica cimeta
- 1/2 kafene kašičice sode bikarbone
Glazura:
- 3 belanceta
- 400 g šećera u prahu
- 2 kašičice limunovog soka
Priprema
Puter penasto umutiti sa šećerom i dodati jaja, med i mutiti dalje. Pomešati sodu i začne sa malo brašna i dodati u masu. Umesiti testo uz dodavanje brašna.
Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. Hladno testo razvući na pobrašnjenoj podlozi i vaditi oblike modlicama. Peći u rerni zagrejanoj na 175 stepeni C, 10-12 minuta.
Šećerna glazura: Čvrsto umutiti šećer u prahu, belanca i limunov sok. Po želji dodati jestive boje i četkicom premazati medenjake.
( Izvor: Mondo.rs )