icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

NAJUKUSNIJA DOMAĆA POSLASTICA: Tradicionalna ŠTRUDLA sa orasima po receptu naših BAKA

Podeli:

Recepti naših baka su dragoceni.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g brašna

30 g kvasca

100 ml mleka

5 kašika šećera

3 žumanceta

4 kašike jogurta

rendana kora od limuna

prstohvat soli

 

Fil:

 

200 g mlevenih oraha

3 kašike šećera

50 ml mleka

 

Fil: Sjedinite mlevene orahe i šećer, a zatim prelijte vrelim mlekom i promešajte. Ostavite da se prohladi dok pripremate testo.

 

Testo: U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.

 

U vanglicu sipajte brašno i napravite udubljenje u sredinu. Sipajte mleko sa nadošlim kvascem, jogurt, a zatim dodajte šećer, žumanca, rendanu koru i prstohvat soli. Umesite testo i ostavite na toplom 30-45 minuta.

 

Nadošlo testo razvucite na 5 mm debljine i premažite pripremljenim filom od oraha. Uvijte štrudlu i složite u podmazan kalup. Pecite 40 minuta na 180 °C

 

 

Inicijalizacija u toku...