Postanite prave domaćice uz kvalitetne recepte.
Potrebno je:
450 ml mlake vode, oko 600-650 gr brašna, 50 ml. maslinovog ulja, 20 gr kvasca, 1 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli.
Priprema:
Kvasac potopite u malo mlake vode dodajte šećer i 2 kašičice brašna izmešati neka odstoji da zapeni.
Sipati kvasac u sud dodati ostatak vode 2 kašike ulja i postepeno brašno ..
Dodati so i još brašna celo vreme mešati rukama ili varjačom. Umesiti mekano testo glatko.. Tepsiju veću koja može da stane u frižider ( ja sam okruglu) premazati dobro maslinovim uljem i razvući u tepsuji obradjeno testo.
Premazati ga malo uljem i uvući u jednu veću kesu. Dobro zatvoriti da nema vazduha i staviti u frižider Najbolje zamesiti uveče.
Sutradan izvaditi iz frižidera skinuti kesu preliti je sa malo ulja i rukana tj. prstima je izbosti sa sviIh strana. Posuti semenkama kimom i odmah ide u vruću rernu. Peči na 190 stepeni C oko 35-40 min da bude rumena i lagana.
Vruću pogaču prekriti krpama i ostaviti 15 min da odmori i omekne.