očaraće vas miris, ukus i teksturA

3 TRIKA ZA SAVRŠENE LAZANJE: Uz ove trikove omiljeno italijansko jelo napravićete kao PRAVI PROFESIONALAC!

0

Uz ove trikove lazanje će imati savršen miris, ukus i teksturu, a ovako pripremljenim obrokom oduševićete čitavu porodicu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


1. Za mesni deo dovoljna je i vezica šargarepe peršuna i celera


Umak od mesa za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje se može pronaći u vezici . Naravno da je meso bitan sastojak, ali ono što daje poseban šmek je vezica šargarepe, celera i peršuna. Bitno je da je povrće sitno naseckano kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo, a ostatak pripreme umaka će biti lagan, usputni posao.

 

foto: Profimedia


2. Domaći listovi za lazanje


Kupite domaće sveže listove koji će lazanje učiniti kremastijim i ukusnijim. Sveže testo lepše se sjedinjuje s ostatkom sastojaka, pa ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo možete pripremiti i sami.

 

3. Bešamel je bitan sastojak


Nemojte preskočiti bešamel niti ga menjati drugim belim sosovima. Jednostavan je za pripremu, a jelu daje divan kremast i bogat ukus. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela, pa nikako nemojte preskočiti da dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.

 

 

makonda-tracker