Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a ne želite više da pravite picu ili testenine, onda je ovo pravi recept za vas.
Sastojci:
- testo za picu
- 1 šolja pelata
- 1 šolja rikota sira
- 1/2 šolje izletničke kobasice (ili po vašem ukusu)
- 1 šolja mocarele
- maslinovo ulje
- so
Priprema
Zagrejte rernu na 260°C i premažite pleh sa malo ulja. Testo za picu podelite na 4 dela, piše Stvar ukusa. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad testa u krug. Kašiku pelata stavite u sredinu testa, zatim preko stavite rikota sir, kobasicu i izrendanu mocarelu.
Nežno preklopite testo na pola, malo premažite krajeve vodom i stegnite ih, a zatim viljuškom pritisnite. Ponovite sa preostalim testom. Kalcone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite. Nožem napravite tri reza na vrhu kalcone. Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem.
Pecite dok ne dobije zlatnu boju.