topi se u ustima

JEDINSTVEN I LAGAN: Napravite britanski čizkejk po ORIGINALNOM receptu!

0

Uživajte u jedinstvenom kremastom ukusu i napravite kolač kojim ćete oduševiti i goste i ukućane.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Sastojci

250 g keksa

100 g otopljenog putera

jedan štapić vanile

600 d svežeg ili krem sira

100 g šećera u prahu

250 ml slatke pavlake

Glazura

400 g jagoda, prepolovljenih

25 g šećera u prahu

 

Kora

Kalup sa odvojivim dnom premažite puterom te obložite papirom za pečenje. Stavite keks u plastičnu vrećicu pa ga zdrobite pomoću oklagije. Prebacite dobijene mrvice u posudu pa ih prelijte otopljenim puterom. Dobro promešajte dok se smesa ne sjedini. Nakon toga prebacite u kalup i čvrsto pritisnite da stvorite ravnomeran sloj. Stavite u frižider sat vremena da se ohladi.

Odstranite semenke vanile

Rasporite štapić vanile, ali nemojte ići do vrha. Držeći mahunu za vrat, sastružite semenke tupom stranom kuhinjskog noža.

 

Fil

Koristeći mikser, mešajte sir, šećer u prahu i semenke vanile sve dok smesa ne postane glatka. Ubacite slatku pavlaku i mešajte dok se dobro sve ne sjedini. Nakon toga, dobijeni krem nanosite na koru, od obruča ka sredini, vodeći računa da se ne pojave mehurići. Izravnajte krem špatulom i ostavite da prenoći.

 

Glazura

Izvadite kolač par minuta pre nego što što ćete ga servirati. Polako izvadite kolač iz kalupa. Prebacite ga na tanjir za posluživanje. U blenderu umutite polovinu jagoda, 25 g šečera u prahu i jednu kašiku vode, a zatim procedite. Ostatak jagoda poređajte na fil, pa ih prelijte smesom dobijenom u blenderu.

Uživajte!!!

 

 

makonda-tracker