Najbolje od svega je što možete da menjate recept i koristite bilo koje voće koje imate kod kuće.
Sastojci:
- 44 čajna kolačića
- 115 grama otopljenog putera
- Pola kilograma krem sira (na sobnoj temperaturi)
- Pola šolje šećera
- Šolja i po slatke pavlake
- Dve kašike limunovog soka
- Dve klementine
- Jedan kivi
- ¼ šolje borovnica
Priprema
U blenderu izblendirajte keksiće, pa u to dodajte otopljeni puter i ponovo uključite blender, piše Mondo. Smesu prebacite u pleh i rukama pritiskajte da biste ravnomerno rasporedili. Ostavite u frižideru najmanje 20 minuta.
Mikserom umutite krem sir sa šećerom, na najjačoj brzini oko dva minuta, pa zatim smanjite brzinu mućenja i postepeno dodajte slatku pavlaku. Mutite oko tri minuta, dok smesa ne postane penasta. Dodajte u to limunov sok i kratko umutite, pa premažite preko keksa u plehu.
Stavite u frižider da se stegne, a zatim isecite voće i poređajte odozgo.
( Izvor: Mondo.rs )