ukus tradicije

MOŽE I ZA DORUČAK I ZA VEČERU: Najbrža i najsočnija starinska popara sa sirom (RECEPT)

0

Tradicionalno jelo koje nema ko ne obožava, a tako ga se retko setimo...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock



Sastojci:

 

 

  • stari hleb (2-3 parčeta)
  • voda (1 dl)
  • mleko (2 dl)
  • kisela pavlaka (1 kašika)
  • feta sir 
  • kajmak (1 kašika)
  • maslac (1 kockica)
  • so 

 

Priprema


Hleb isecite na kocke i stavite na vatru u kipuću vodu i kuvajte jedan minut. Posolite.

 

Mleko dodajte malo po malo da dobijete željenu gustinu. Zatim dodajte sir, pavlaku i kajmak i sve na laganoj vatri mešajte.

 

Posle minut-dva kuvanja sklonite s vatre i sipajte u tanjir za posluženje.

 

U tiganju posebno dodajte maslac, stavite na vatru, pustite da se otopi i kašikom prelijte preko popare koju ste servirali.

 

Poslužite uz kiselo mleko.

makonda-tracker