UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI

NAJLEPŠE ŠPAGETE BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Slavni kuvar otkrio TAJNU savršenog sosa za testeninu!

1

Džejmi Oliver je jedan od najboljih kuvara sveta, a ovaj Britanac ovladao je najrazličitijim svetskim kuhinjama, no i dan danas tvrdi da preferira italijansku.

foto: Profimedia


Priprema:


Iseckajte listiće ruzmarina i stavite ih da se dinstaju na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu slaninu.


Potom dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu, začinite po želji i dinstajte oko 10 minuta uz često mešanje, sve dok meso ne dobije lepu braon boju.

Iseckajte luk, šargarepu i celer na komadiće slične veličine, pa dodajte u šerpu i nastavite da dinstate još desetak minuta.


Potom u šerpu dodajte i pelat i sok od paradajza, dobro promešajte, i dolijte i vodu. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 90 minuta.

 

Služite toplo uz testeninu po želji i sa izrendanim parmezanom.

 

 

makonda-tracker