icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prijatno!

TAKO SOČNA, TAKO SLATKA: Ovo je NAJLENJA LENJA PITA na svetu, a ukusna je kao da se pravi satima (RECEPT)

Podeli:

Ova starinska pita priprema se jednostavno i spada u najomiljenije domaće poslastice

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

(10 osoba)


Testo:

 

  • 4 jaja
  • 2 case (od jogurta) secera
  • 1 casa jogurta
  • 1 casa ulja
  • 2 case brasna
  • 1 prasak za pecivo


Fil:

  • 5-6 jabuka
  • 1 vanilin secer
  • secer po ukusu
  • 50-100 gr oraha


Priprema


Umutiti jaja, dodati im šećer, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.


U podmazan pleh sipati polovinu testa i peći na 160 stepeni dok ne porumeni.


Jabuke narendati, dodati im vanilin šećer i šećer po zelji (zavisi od kiselosti jabuka i od toga koliko slatko volite) i malo vode, oko 1 dl, pa to izdinstati. Kad jabuke, omekšaju, dodati krupno seckane orahe.


Fil od jabuka rasporediti preko prve kore i preliti ostatkom testa, pa dopeći kolač.


Nema potrebe da cedite jabuke jer je donja kora pečena pa neće biti gnjecava, nego mekana i natopljena jabukama.

 

Kad se ohladi, seći na kocke ili trouglove i posuti šećerom u prahu.

 

 

Inicijalizacija u toku...