recept dana

UKUS KOJI OSLIKAVA DETINJSTVO: Domaća štrudla sa orasima je savršena poslastica!

0

Kao bakina kuhinja

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

 

1 kg brašna

1 kocka kvasca

1 kesica praška za pecivo

6 kašika šećera

5 kašika ulja

3 jajeta

2 dl vode

2 dl mleka

 

 

Za fil:

500 g mlevenih oraha

5 kašika šećera

mleka po potrebi

 

Priprema.

 

Kvasac potopite sa 2 dl mlake vode, dodajte 2 kašike šećera i ostavite da kisne. Varjačom umutite jaja, dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Postepeno dodajte brašno i zamesite mekše testo. Prekrijte krpom i ostavite da naraste.

 

Nadošlo testo podelite na dva dela i tanko rasklagijajte.

 

U šerpu stavite mlevene orahe, šećer i mleka, toliko da se nakvase orasi. Neprekidno mešajte na toploj ringli, toliko da orasi odmešaju.

 

Filujte rasklagijano testo i uvijte u štrudle.

 

Stavite ih u podmazan pleh i pečite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko pola sata.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker