MISLITE NA SEBE

POBOŠLJAŠAJTE ZDRAVLJE NA BRZ NAČIN: Ova čudesna biljka leči ciste, miome, čireve!

0

Možete je konzumirati na više načina

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čuvarkuća se smatra veoma lekovitom biljkom, upravo zbog svog sastava, koji čine: malinska (jabučna) kiselina, kalcijum malat, mravlja kiselina, mala količina smole, tanini i biljna sluz.

 

Pomenuti sastav daje čuvarkući zaceljujuću, antiseptičku, antiinflamatornu i diuretsku moć. Čuvarkuća je pogodna za lečenje mnogih zdravstvenih problema, među kojima izdvajamo ciste i miome, upalu uha, kolitis, upalu mokraćnih kanala, zadržavanje tečnosti, upalu grla i infekcije usne duplje, menstrualne tegobe, opekotine, posekotine, ranice, čireve, hemoroide, bradavice i konjuktivitis.

 

Vrlo je važno, sa ciljem da se iskoriste sve lekovite moći čuvarkuće, da koristite sveže listove za pripremu čajeva i sokova. Čuvarkuća se može koristiti i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu.

 

Čuvarkuća i med

 

foto: Shutterstock

Prirodni lek čuvarkuća i med pokazao se veoma delotvornim u lečenju velikog broja zdravstvenih problema i tegoba. Čuvarkuća i med koriste se za jačanje imuniteta, za bolesti želuca, za ciste i miome, za poboljšavanje varenja, rešavaju probleme sa zatvorom i dr.

 

Sastojci: 300 grama svežih sočnih listova čuvarkuće i 500 grama prirodnog pčelinjeg meda

 

Listove čuvarkuće usitnite u secku ili ih sameljite u mašini za meso sa sitnom rešetkom, pa ih pomešajte sa medom. Dobijenu smesu sipajte u teglu koju ćete umotati u foliju, poklopite i odložite da stoji u frižideru. Čuvarkuća i med prirodni lek konzumirajte ujutru pola sata pre jela, po jednu kašičicu. Nakon pola sata od konzumiranja ovog leka nemojte čak ništa ni piti. Ovaj prirodni lek idealan je i za pročišćavanje organizma, tj. za detoksikaciju od nataloženih štetnih materija koje mogu biti uzročnici za nastanak mnogih bolesti. Probajte ovaj lek i sami se uverite u njegovu delotvornost.

 

Čaj od čuvarkuće

 

foto: Profimedia

Ovaj čaj ima umurujuće dejstvo, može vam koristiti ukoliko patite od bolnih i obilnih menstruacija, grčeva, dijareje, čireva, ili upalnih procesa mokraćnih kanala. Za pripremu čaja od čuvarkuće potrebno vam je 10 grama svežih ili suvih listova čuvarkuće, koje čete jedno 10 do 15 minuta kuvati u 250 ml vode. Nakon kuvanja, čaj procedite i ostavite da se ohladi. Pijte šolju ovog čaja ujutru na prazan stomak, a nakon toga na svaki sat uzimajte po gutljaj čaja.

 

Čuvarkuća i med prirodni lek za ciste i miome

 

Kombinacija ova dva lekovita sastojka još od davnih vremena se koristila za lečenje mnogih ženskih problema, ali i drugih bolesti, tako da su čuvarkuća i med postali jedan od najpoznatijih narodnih lekova koji ima široku primenu.

Pored ovog leka, efikasan je i čaj od čuvarkuće, ali i ceđeni sok svežih listova čuvarkuće, koji se koristi za razne obloge za lečenje upalnih procesa na koži, za ubode insekata, za kurje oči, bradavice, viseće mladeže i za mnoga druga kožna obolenja. Takođe se sok od svežih listova čuvarkuće može koristiti i za upalu uva, gde se pokazao vrlo učinkovitim. U bolno uvo nakapajte nekoliko kapljica svežeg soka čuvarkuće, i nakon izvesnog vremena okrenite uvo da tečnost iscuri.

 

 

 

makonda-tracker