Kineske pljeskavice su savršene za to kada vam treba ručak na brzinu, a da to ne bude na uštrb kvaliteta
Potrebno je :
400 grama mlevenog mesa
1jaje
1 manja glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 šoljica ulja
2 šoljice obične vode
10 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
malo soli i začina
sitno seckanog peršuna
ulje za prženje
Kremasta torta od lešnika: Napravite čuvenu Boem tortu (RECEPT)
Priprema:
U mleveno meso dodavati sastojke navedenim redom. Sitno iseckati crni luk i beli luk. Mera za brašno je ravna kašika. Sve zajedno sjediniti ( neka vas ne brine gustina smese) i ostaviti 10 -tak minuta u frižideru. Nakon toga, nauljanom kašikom vaditi smesu i pržitii na zagrejanom ulju.
dok čekate tih 10-tak minuta, očistite i pripremite krompir za pire kao dodatak ili pirinač.