Recept

Isprobajte kineske pljeskavice već danas, nećete im odoleti

0

Kineske pljeskavice su savršene za to kada vam treba ručak na brzinu, a da to ne bude na uštrb kvaliteta

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je :

400 grama mlevenog mesa

1jaje

1 manja glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

1 šoljica ulja

2 šoljice obične vode

10 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

malo soli i začina

sitno seckanog peršuna

ulje za prženje

 

Kremasta torta od lešnika: Napravite čuvenu Boem tortu (RECEPT)

 

Priprema:

U mleveno meso dodavati sastojke navedenim redom. Sitno iseckati crni luk i beli luk. Mera za brašno je ravna kašika. Sve zajedno sjediniti ( neka vas ne brine gustina smese) i ostaviti 10 -tak minuta u  frižideru. Nakon toga, nauljanom kašikom vaditi smesu i pržitii na zagrejanom ulju.

 

dok čekate tih 10-tak minuta, očistite i pripremite krompir za pire kao dodatak ili pirinač.

makonda-tracker