icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ručak na brzinu

OVO JE VAŠE NOVO OMILJENO JELO: Mleveno meso zapečeno u pavlaci sprema se i brzo i lako! (RECEPT)

Podeli:

Ako ne želite da provedete puno vremena u kuhinji ovo je idealan ručak za vas.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 praziluka
  • 1 jaje
  • prezle 50 g
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

 

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 150 ml pavlaka za kuvanje
  • so

 

Priprema


Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.


Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.


Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.

 

 

Inicijalizacija u toku...