Deca je biti oduševljena
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 bela zelen
1 koren peršuna
1 krompir
suvi začin i so po ukusu
1 jaje
1 kašika brašna
veza svežeg peršuna
bosiljak po ukusu
kisela ili pavlaka za kuvanje po izboru
Priprema:
Šargarepu, belu zelen, peršun i luk očistiti pa izblendirati u secku. Na malo ulja staviti da se dinsta. Nakon toga očistiti krompir i narendati ga u to. Naliti vode koliko da ogrezne i dodati suvi začin i so po ukusu. Kuvati oko 20 minuta. Kad je povće kuvano dodati sitno iseckan svež peršun i po ukusu bosiljak.
Nakon toga u posebnoj posudi penasto umutiti jaje i dodati brašno i malo vode. Ne sme da bude grudvica. Nakon što to lepo sjedinite prespite u šerpu i izmešajte. Vratite na vatru da baci ključ zbog jaja.
Zatim sklonite sa vatre i po želji dodajte kiselu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Ukoliko više volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir. Stvar ukusa.
Takođe možete da pravite ovu čorbu i sa bilo kojom vrstom mesa, ali se onda čorba kuva nešto duže.