recept dana

BLIŽI VAM SE SLAVA? Napravite najbolji pasulj prebranac i oduševite goste!

2

Svaka kuća ima svoj poseban recept i trik

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

500 g pasulja

3 dl ulja

1 kg crnog luka

2 češnja belog luka

1 list lorbera

aleva paprika

mleveni biber

so

 

Priprema:

 

Beli pasulj staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Tada ga ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti od vode.

 

Očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da postoji desetak minuta. Zatim ga iseći na tanke kolutove. Jedan deo ulja zagrejati u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodati malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu. Tepsiju podmazati, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja. Preko njega staviti isprženog luka. Ovo ponoviti dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivati preostalim ulem. Posledni red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Potom preko svega dobro zaliti uljem. Peći u zagreanoj rerni oko pola času.

 

foto: Shuterstock

 

makonda-tracker