brzo i lako

ČAK NI POČETNICI NE MOGU DA OMANU: Najmekši i najjednostavniji kolačići koji se služe uz kafu (RECEPT)

0

Spremaju se lako i brzo - za pola sata će biti na stolu!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mekani su i ukusni, a najbolje se kombinuju uz čašu mleka, kafu ili topao čaj.

 

Sastojci:

 

  • 360 grama brašna
  • Kašičica sode bikarbone
  • Pola kašičice praška za pecivo
  • Pola kašičice soli
  • 225 grama putera (na sobnoj temperaturi)
  • 230 grama belog šećera
  • Dve kašike smeđeg šećera
  • Jedno jaje
  • Dve kašičice ekstrakta vanile
  • ¼ šolje šećera (za posipanje)

 

Priprema

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so u posudi srednje veličine, izmešajte, pa ostavite sa strane.

 

foto: Profimedia

Umutite puter sa šećerom, dok smesa ne postane kremasta, a onda dodajte jaje i još mutite. Sipajte i ekstrakt vanile, pa sve izmešajte, a onda dodajte i suve sastojke, pa ponovo mešajte da se sve sjedini.

 

Kašikom vadite testo, pa prstima malo spljoštite i oblikujte kolačiće, pospite ih šećerom, pa ređajte u pleh. Pecite kolače sedam-osam minuta, ostavite da se prohlade, pa poslužite.

 

 

makonda-tracker