Spremaju se lako i brzo - za pola sata će biti na stolu!
Mekani su i ukusni, a najbolje se kombinuju uz čašu mleka, kafu ili topao čaj.
Sastojci:
- 360 grama brašna
- Kašičica sode bikarbone
- Pola kašičice praška za pecivo
- Pola kašičice soli
- 225 grama putera (na sobnoj temperaturi)
- 230 grama belog šećera
- Dve kašike smeđeg šećera
- Jedno jaje
- Dve kašičice ekstrakta vanile
- ¼ šolje šećera (za posipanje)
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so u posudi srednje veličine, izmešajte, pa ostavite sa strane.
Umutite puter sa šećerom, dok smesa ne postane kremasta, a onda dodajte jaje i još mutite. Sipajte i ekstrakt vanile, pa sve izmešajte, a onda dodajte i suve sastojke, pa ponovo mešajte da se sve sjedini.
Kašikom vadite testo, pa prstima malo spljoštite i oblikujte kolačiće, pospite ih šećerom, pa ređajte u pleh. Pecite kolače sedam-osam minuta, ostavite da se prohlade, pa poslužite.
( Izvor: Mondo.rs )