Pozovite prijatelje na slatki zalogaj.
Patišpanj:
8 belanaca
8 kašika šećera
100 g brašna
150 g mlevenih oraha
1 kašika ulja
½ kašičice praška za pecivo
Fil:
8 žumanaca
20 kašika šećera
250 g maslaca
100 g čokolade
Dodati:
3 kašike marmelade od kajsija
50 g rendane čokolade
Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. U čvrst šam dodajte brašno sa praškom za pecivo i orahe. Promešajte varjačom a onda sipajte i ulje. Izručite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 C 15-18 minuta. Pečeni rolat izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.
Sjedinite žumanca i šećer i na pari skuvajte fil. Kada se fil ohladi, dodajte maslac i dobro izmiksajte. Od fila odvojte 4 kašike i sklonite na stranu za kasnije premazivanje rolata.
Čokoladu otopite na pari i dodajte u fil. Ponovo sve zajedno izmiksajte.
Odvijte rolat i skinite papir. Patišpanj premažite marmeladom od kajsija a onda i čokoladnim filom. Rolat uvijte i premažite žutim filom koji ste odvojili nakon kuvanja fila i pospite rendanom čokoladom.