recept dana

PORED PRAZNIČNE DEKORACIJE, ONI SU PRAVI IZBOR: Mekani čupavci će vam ukrasiti trpezu!

0

Vole ih sve generacije, a prave se nikad lakše

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Sastojci za testo:

 

2 jajeta

250 g šećera

50 g maslaca

200 ml mleka

300 g brašna

1 prašak za pecivo

 

Preliv:

 

100 g čokolade

200 ml mleka

200 g šećera

50 g maslaca

 

I još treba:

 

150 g kokosa

 

Priprema:

 

Umutiti jaja, šećer i maslac sobne temperature zatim dodati mleko. Na kraju sipati brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo. Tepsiju veličine 23 x 33 cm podmazati i sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 15-20 minuta. Ohladiti zatim iseći na željenu parčad.

 

Za preliv sve sastojke zajedno istopiti. Kolače umakati u preliv sa svih strana zatim uvaljati u kokos brašno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker