Spremaju se samo oko pola sata i sjajno su iznenađenje za mrsnu slavsku trpezu.
Savršeno mekane kiflice od lisnatog testa, punjene slatkim krem sirom, oduševiće goste!
Sastojci:
- Kašičica mlevenog cimeta
- Dve kašike šećera plus 50 grama šećera
- 220 grama krem sira
- Kašičica ekstrakta vanile
- Pola kilograma lisnatog testa
- Ulje za prženje
Priprema
I manjoj posudi pomešajte dve kašike šećera i cimet, pa to odložite sa strane.
U odvojenoj posudi umutite krem sir da omekša i postane kremast, pa dodajte 50 grama šećera i kašičicu ekstrakta vanile i umutite. Odložite sa strane.
Nanesite malo brašna na radnu površinu i razvucite testo tanko, u krug, pa isecite na trouglove – vucite nožem od sredine kruga ka ivici. Zatim svaki trouglić premažite umućenim krem sirom i savijte trouglić u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.
Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane 30-60 sekundi ili dok ne postanu zlatno-braon.
Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus kako bi upio višak ulja, a odozgo pospite mešavinom šećera i cimeta.