icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

neodoljivo

NAJMEKŠE I NAJSLAĐE: Čizkejk kiflice čiji se ukus ne zaboravlja lako (RECEPT)

Spremaju se samo oko pola sata i sjajno su iznenađenje za mrsnu slavsku trpezu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Savršeno mekane kiflice od lisnatog testa, punjene slatkim krem sirom, oduševiće goste!

 

Sastojci:

 

  • Kašičica mlevenog cimeta
  • Dve kašike šećera plus 50 grama šećera
  • 220 grama krem sira
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • Pola kilograma lisnatog testa
  • Ulje za prženje

 

Priprema

 

I manjoj posudi pomešajte dve kašike šećera i cimet, pa to odložite sa strane.

U odvojenoj posudi umutite krem sir da omekša i postane kremast, pa dodajte 50 grama šećera i kašičicu ekstrakta vanile i umutite. Odložite sa strane.

Nanesite malo brašna na radnu površinu i razvucite testo tanko, u krug, pa isecite na trouglove – vucite nožem od sredine kruga ka ivici. Zatim svaki trouglić premažite umućenim krem sirom i savijte trouglić u kiflicu, od šireg ka užem delu trougla.

 

Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte kiflice u vrelo ulje i pržite sa svake strane 30-60 sekundi ili dok ne postanu zlatno-braon.

 

Izvadite iz ulja i poređajte ih na ubrus kako bi upio višak ulja, a odozgo pospite mešavinom šećera i cimeta.