Svejedno da li je u pitanju prilog mesu ili ne, ali pečeni krompir uvek je poželjan i voljen!
Pečeni krompir može se napraviti u rerni vrlo jednostavno – pogledajte i kako…
Sastojci za 2 porcije:
• 12 do 15 krompira srednje veličine (sirovih ili kuvanih od dana pre)
• 1 glavica luka
• maslinovo ulje
• sveži timijan i ruzmarin
• so i biber
• mlevena paprika (slatka)
• po želji začini za pečeni krompir, sveže narendani parmezan
Priprema:
Temeljno operite krompir. Potom ga narežite na kockice, te stavite u veliku posudu. Zatim, sitno naseckajte luk i zajedno s malo maslinovog ulja, naseckanog timijana i ruzmarina, solju i biberom, mlevenom paprikom (po želji začinima za pečeni krompir) stavite u istu posudu. Sve dobro promešajte dok krompir ne bude skroz prekriven uljem i začinima.
Stavite krompir u pleh obložen papirom za pečenje (pazite na to da su krompirići dobro raspoređeni, odnosno da nisu jedan preko drugog) i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta u rerni.
U međuvremenu krompir oprezno okrenite. Ako želite, pre kraja pečenja možete posuti krompir s malo narendanog parmezana – daće mu lepu boju i još više arome.