Napravite ovu fantastičnu pogaču i iznenadite ukućane ukusnim obrokom.
Potrebno je:
- 350 g brašna
- 120 ml mleka
- 10 g kvasca svežeg
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- malo soli
Nadev:
- 100 g sira tvrđeg
- 100 g suve kobasice
- malo suvog vrata
- paradajz čeri
- masline
- malo ruzmarina
- 3 čena belog luka
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac, pa kad se istopi, dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.
U testo ubaciti šećer, suvi vrat, paradajz sečen na pola, beli luk sečen na četvrtine i tako dalje.
Premazati uljem iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so, kim.
Peći na 200 stepeni 35 min.
( Kod bake u gostima )