recept

MEKANA, MIRISNA, GURMANSKA: Punjena pogača kakvu do sada NISTE PROBALI!

0

Napravite ovu fantastičnu pogaču i iznenadite ukućane ukusnim obrokom.

foto: Kod bake u gostima
foto: Kod bake u gostima

Potrebno je:

 

  • 350 g brašna
  • 120 ml mleka
  • 10 g kvasca svežeg
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli

 

Nadev:

 

  • 100 g sira tvrđeg
  • 100 g suve kobasice
  • malo suvog vrata
  • paradajz čeri
  • masline
  • malo ruzmarina
  • 3 čena belog luka

 

Priprema:

 

U mlako mleko dodati šećer i kvasac, pa kad se istopi, dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.

 

U testo ubaciti šećer, suvi vrat, paradajz sečen na pola, beli luk sečen na četvrtine i tako dalje.

 

Premazati uljem iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so, kim.

Peći na 200 stepeni 35 min.

 

 

makonda-tracker