Ispratite recept i pripremite ovo ukusno i zanimljivo slano predjelo, odlično za razna slavlja...
Sastojci:
Patišpanj:
4 jaja
15 kašika brašna
2 dl jogurta
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 šoljica ulja
1 šargarepa
1 vezica peršuna
Fil:
250 gr krem sira
100 g šunke
1 jaje
Premaz:
1 dl pavlake
12 kašičica majoneza
150 g rendanog kačkavalja
1 jaje
Priprema:
Za koru umutite jaja, posolite, dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanu šargarepu i seckani peršun, sve sjedinite i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kada se prohladi modlom za krofnice izvaditi 24 kruga. Za fil pomešajte krem sir, seckanu šunku, rendano kuvano jaje i izmrvljen ostatak patišpanja posle vađenja krugova.
Obavezno predjelo svih svečanih trpeza: Kako da na najjednostavniji način spremite rusku salatu
Krugove preseći na pola, pa ih spajajte filom. Okolo ih premažite pavlakom,pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj. Odozgo svaku šubaru premažite majonezom i pospite rendanim kuvanim jajetom. Ukrasite po želji.