icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Slana predjela

Svakoj slavi dobro došle: Slane šubare

Ispratite recept i pripremite ovo ukusno i zanimljivo slano predjelo, odlično za razna slavlja...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Patišpanj:

 

4 jaja


15 kašika brašna


2 dl jogurta


1 prašak za pecivo


1 kašičica soli


1 šoljica ulja


1 šargarepa


1 vezica peršuna

 

Fil:

 

250 gr krem sira


100 g šunke


1 jaje

 

Premaz:

 

1 dl pavlake


12 kašičica majoneza


150 g rendanog kačkavalja


1 jaje

 

Priprema:

 

Za koru umutite jaja, posolite, dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanu šargarepu i seckani peršun, sve sjedinite i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.


Kada se prohladi modlom za krofnice izvaditi 24 kruga. Za fil pomešajte krem sir, seckanu šunku, rendano kuvano jaje i izmrvljen ostatak patišpanja posle vađenja krugova.

 

Obavezno predjelo svih svečanih trpeza: Kako da na najjednostavniji način spremite rusku salatu

 

Krugove preseći na pola, pa ih spajajte filom. Okolo ih premažite pavlakom,pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj. Odozgo svaku šubaru premažite majonezom i pospite rendanim kuvanim jajetom. Ukrasite po želji.