Pre nego što poslužite ovo fenomenalno jelo, napravite i čorbu od paradajza jer se ovi ukusi odlično slažu!
Sastojci:
- 500 g testenine (pužići ili slično)
- 10 g soli (za testeninu)
- 3 kašike ulja (za šerpu sa testeninom)
- tikvica
- 5 g soli (za tikvice)
- 500 g svežeg kravljeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 5 g soli (za sos sa sirom)
- 3 jaja
- malo maslaca
Priprema
Skuvati testeninu u posoljenoj vodi prema količini koja je navedena u sastojcima. Procediti i dodati ulje, pa promešati i ostaviti poklopljeno do upotrebe.
Tikvicu narendati, pa posoliti i ostaviti da tako stoji 15 minuta na sobnoj temperaturi kako bi pustile vodu. Nakon toga ocediti vodu.
Pomešati kravlji sir, kiselu pavlaku, so, oceđene tikvice, jaja i sve dobro promešati. Dodati u smesu testeninu, promešati, pa istresti na pleh prethodno premazan sa malo maslaca.
Poravnati i peći pola sata na 200°C.
( sasina-kuhinja.com )