italijanska kuhinja

LAGAN PORODIČNI RUČAK: Pasta sa piletinom i paradajzom po receptu Džejmija Olivera!

0

Slavni televizijski kuvar Džejmi Oliver obožava italijansku kuhinju, a špagete pripremljene na ovaj način poslužuje uz hrskavu pohovanu piletinu.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 2 čena belog luka
  • Sveži bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • 400 grama pelata
  • 300 grama pilećih prsa
  • 100 grama brašna
  • 2 velika jaja
  • 100 grama hlebnih mrvica
  • 30 grama parmezana
  • 150 grama špageta

 

Džejmi Oliver
Džejmi Oliverfoto: Profimedia

Priprema:

 

Ogulite beli luk i naseckajte ga.

 

Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno naseckajte.

 

U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte beli luk i peteljke bosiljka.

 

Mešajte dva minuta, dok beli luk ne poprimi zlatnu boju.

 

Dodajte pelat paradajz u tiganj i zgnječite drvenom kašikom.

 

U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tiganj.

 

Začinite i pustite da krčka pola sata, dok ne postane gusto.

 

Pileća prsa istucite čekićem za meso na debljinu od 5 milimetara.

 

Pripremite tri male posudice, a u prvoj umutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću hlebne mrvice i parmezan.

 

Piletinu najpre umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smesu parmezana i mrvica.

 

U drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pecite piletinu 3 – 4 minuta sa svake strane.

 

Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovnju, procedite ih i ubacite u sos od paradajza.

 

Po potrebi u sos dodajte i malo vode od kuvanja.

 

Servirajte piletinu sa špagetima i listovima bosiljka.

 

 

makonda-tracker