RECEPT DANA

POSLASTICA KOJA MIRIŠE NA DOM: Domaća štrudla sa ORASIMA i MEDOM je pravi izbor nakon laganog ručka!

0

Svaka domaći bi trebalo da zna ovaj recept

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Za testo:

 

600 g brašna

250 ml mlakog mleka

1 jaje

1 kašika maslaca

1 kesica suvog kvasca

2 kašike šećera

malo soli

 

Za fil:

 

200 g mlevenih oraha

6 kašika meda

1 kašičica cimeta

50 g omekšalog maslaca

 

Priprema: 

 

Od svih sastojaka umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste. Premesiti ga i razvući u pravougaonik. Izmešati sve sastojke za fil. Testo premazati filom i uviti u rolat. Rolat po dužini raseći oštrim nožem da se dobiju dve polovine.

 

Polovine uplesti jednu preko druge (kao pletenicu), tako da deo sa filom uvek bude gore. Napraviti venac i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu i vruću štrudlu premazati toplim medom.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker