po receptu slavne glumice

SOFIJA LOREN JE OVIM JELOM ODUŠEVLJAVALA SVOJE GOSTE: Ljubitelji pečuraka će ga OBOŽAVATI, a priprema se veoma lako i brzo!

1

Jači pol nikada nije bio ravnodušan na italijansku glumicu, a mnogi kažu da ljubav ulazi na usta, pa su često najveće zavodnice dobre u kuhinji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Probajte čuvene pečurke Sofije Loren koje je svojim gostima služila kao predjelo.


Sastojci:


1kg pečuraka

pola šolje prezli

pola šolje iseckanih sirovih škampi

2 kašičice usitnjenog mladog luka

3 kašičice usitnjenog celera

1/4 kašičice usitnjenog belog luka

2 kašičice iseckanog peršuna

 

foto: Profimedia


Priprema:

 

Operite pečurke i uklonite stabljike.

Umešajte prezle, škampe, mladi luk, celer, beli luk i peršun.

Po želji možete dodati i paradajz sos.

Posolite i pobiberite.

Napunite pečurke smesom i pecite na 180 stepeni 20 minuta.

 

 

makonda-tracker