Ovaj voćni kolač se topi u ustima.
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Kajsije isecite na polovine, a manji pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi umutite puter, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite nakon svakog dodavanja.
U posudi srednje veličine pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju, a zatim to dodajte u smesu sa puterom i jajima, pa umutite. Dodajte kiselo mleko, pa ponovo mutite i na kraju dodajte rendanu koru limuna, pa promešajte.
Smesu nalijte u pleh i ravnomerno rasporedite, odozgo poređajte kajsije tako da presečena strana bude okrenuta ka dole. Odozgo pospite dve kašike šećera i pecite 30-40 minuta.
U međuvremenu, istopite džem na tihoj vatri i premažite preko kajsija dok su i džem i kolač još uvek vrući, pa poslužite.