Iako se tako zove, ovo zapravo nije nikakva pita, barem ne onakva na kakvu smo navikli
Ako se pitate šta da tokom narednih dana spremate za ručak, ili još bolje za večeru, pastirska pita je odličan izbor.
Sastojci:
- 1 kašičica ulja
- 2-3 srednje šargarepe
- 1 veliki crni luk
- 500 g mlevene junetine
- 2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea
- 1 šolja smrznutog graška
- 0,5 l goveđeg bujona ili vode
- 1 lovorov list
- 1 kašičica aleve paprike
- ¼ kašičice čilija
- 900 g krompira
- 2 dl pavlake za kuvanje
- sol, biber
Kako se pastirska pita pravi, saznajte u nastavku...
Priprema:
- Luk i šargarepu nasjeckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.
- Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.
- Dodai koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.
- Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.
- Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.
( Glossy/Žena.hr )