UKUSI SVETA

BRITANSKI SPECIJALITET KOJI JE OSVOJIO SVET: Napravite i vi pastirsku pitu i oduševite ukućane (RECEPT)

0

Iako se tako zove, ovo zapravo nije nikakva pita, barem ne onakva na kakvu smo navikli

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako se pitate šta da tokom narednih dana spremate za ručak, ili još bolje za večeru, pastirska pita je odličan izbor.

 

Sastojci:

 

  • 1 kašičica ulja
  • 2-3 srednje šargarepe
  • 1 veliki crni luk
  • 500 g mlevene junetine
  • 2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea
  • 1 šolja smrznutog graška
  • 0,5 l goveđeg bujona ili vode
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica aleve paprike
  • ¼ kašičice čilija
  • 900 g krompira
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • sol, biber

 

Kako se pastirska pita pravi, saznajte u nastavku...

 

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Luk i šargarepu nasjeckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.
  • Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.
  • Dodai koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.
  • Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.
  • Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.

 

 

makonda-tracker