U MREŽASTOM IZDANJU

SASVIM DRUGAČIJE: Ovo su POHOVANE I SLANE palačinke koje ćete obožavati! (RECEPT)

0

Slane palačinke su savršen međuobrok koji odgovara svima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno: 1 jaje; 200 ml mleka; 2-3 kašike brašna; ulje; 1 flaša sa nastavkom

 

Za nadev: 100 gr sira; 1 jaje; 1 kašika brašna; malo mleka; peršunov list

 

Priprema: Napraviti testo za palačinke malo gušče nego obično i sipati u flašu navući produžetak.

 

Tiganj namazati uljem i u tankom mlazu sipati testo i praviti šare. Kad se zapeče okrenuti. Kad se ispeku napraviti nadev.

 

foto: Bakina kuhinja

 

Izgnječiti sir, dodati jaje, brašno, seckan peršunov list i malo mleka. U podmazan tiganj sipati jednu kutlaču i rasporediti po tiganju.

 

Zapeći sa jedne i druge strane. Time puniti palačinke presaviti sa jedne i druge strane.

 

Služiti toplo.

 

 

makonda-tracker