I kad nema ulja na meniju, postoje sjajna rešenja
Svako ko po svim pravilima drži vaskršnji post zna kako je u ovo doba godine teško osmisliti raznovrstan jelovnik, a naročito za dane “na vodi”.
Donosimo vam sjajan predlog za posne knedle koje su idealan prilog kad vam dojade klot pirinač, bareni krompir i hleb.
Sastojci:
- pola kilograma krompira
- 200 grama brašna
- 2/3 šolje prezli
- so
Priprema:
- Dobro operite krompir i skuvajte ga, a zatim oljuštite. Dok je još vruć, ispasirajte ga, posolite, dodajte brašno i zamesite testo.
- Pazite da ne stavite previše brašna jer će knedle biti mnogo tvrde, a ako ne stavite dovoljno, raspadaće se prilikom kuvanja. Da li će vam biti potrebno malo manje ili više brašna u odnosu na količinu u receptu zavisi i od kvaliteta brašna i od krompira.
- Kada ste zamesili testo, razvijte ga oklagijom, odvajajte komade testa koje ćete onda rukama oblikovati u lopticu.
- Oblikovane knedle spustite u kipuću vodu koju ćete posoliti i izvadite ih onda kada isplivaju na površinu. Uvaljajte ih u prezle i poslužite ih tople, najbolje kao prilog s barenim povrćem.
( Mondo.rs )