NEODOLJIVO

Ljubav na prvi ZALOGAJ, pružiće vam CRVENA KREM TORTA sa JAGODAMA!

0

Uživajte svim čulima. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

100 g mekanog putera

75 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

2 jaja

100 g brašna

1 mala kašikica praška za pecivo

 

Crvena krema: 

 

6 listića crvenog želatina ( ako nemate , možete uzeti vrećicu ( 9 g) u prahu )

250 g jagoda

80 g šećera u prahu

100 ml soka od jagoda ili jabuke

2 vrećice vanilin šećera

200 ml tečnog šlaga

1 kašika šećera

1 vrećica vanilin šećera

 

Priprema: 

 

Za testo

 

Puter sa šećerom i vanilijom pjenasto mutiti , dodati jaja i svako mutiti oko pola minute.Brašno pomješati sa praškom za pecivo i pomješati sa masom. Staviti u kalup od 26cm i peći na 180 °C oko 20 minuta

Za bijelu kremu

Želatin potopiti u hladnoj vodi oko 5 minuta. Puding skuhati sa 5 kašika šećera i još u vrućem pudingu iscjeđeni želatin otopiti . Masu ohladiti toliko dok se puding počne da želira. Šlagpjenu čvrsto umutiti. Quark ( sir ) pomješati sa masom od vanilije i postepeno dodavati umučenu šlagpjenu.

Jagode izrezati na listiće ( ne debele ) slika Preko ohlađenog tijesta staviti obruč za tortu. Listiće od jagoda poredati po obruču slika .

 

 

Crveni želatin istopiti u vodi dok nabubri. Jagode ( oko 250 g ), sa sokom , šećerom i vanilijom pasirati . Želatin istopiti na šporetu i pomješati u pasirane jagode. Staviti u frižider dok masa počne lagano da želira. Šlagpjenu sa šećerom i vanilijom čvrsto umutiti i polagano pomješati sa masom od jagoda. Preliti preko svijetle kreme slika i ostaviti u frižideru preko noći. Sa nožem polako preći preko obruča i pažljivo ga otvoriti. Tako ste dobili lijepu mustru od jagoda i onda tortu ukrasiti po želji .

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker