Čizkejk je jedna od najomiljenijih poslastica, a verzija sa bananom će vam se tek dopasti.
Jednostavno se sprema i vrlo brzo je gotov.
Sastojci:
- 1 i 2/3 šoljice zdrobljenog integralnog keksa
- 1/4 šoljice šećera
- 1/2 šoljice rastopljenog maslaca
- 2/3 šoljice šećera
- 1/3 šoljice brašna
- 1 prstohvat soli
- 2 šoljice mleka
- 3 razmućena žumanca
- 1 i 1/2 kašičica ekstrakta vanile
- 500 grama krem sira sobne temperature
- 4 iseckane banane
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. U veliku posudu dodajte keks i 1/4 šoljice šećera i dobro promešajte. Dodajte maslac i opet dobro promešajte, pa stavite u kalup za torte ili pite i utisnite. Pecite oko sedam minuta, odnosno dok ne dobije boju, a potom dobro ohladite.
Da biste napravili puding od vanile, u loncu zajedno umutite zajedno 2/3 šoljice šećera s brašnom i solju, pa polako dolivajte mleko u koje ste prethodno umutili žumanca tako da smesa bude glatka, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Zatim uklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Krem sir dobro izradite tako da bude gladak i kremast, pa ga dodajte u puding i dobro promešajte.
Ranije ispečenu podlogu prekrijte delom nasečenih banana, prelijte delom pudinga i tako dok sve ne potrošite. Završni sloj neka bude puding. Za samu pripremu će vam trebati 20-ak minuta. Potom kolač treba staviti na hlađenje kako bi bio savršen za jelo. Možete ga ostaviti u frižideru nekoliko sati ili čak preko noći.