ukusno i brzo

Spremite za tili čas slane MAFINE, koje će voleti čitava porodica!

0

Recept koji obara s nogu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Nikada ranije niste čuli za slane Mafine? Niste jedini. Oni su potpuno nezasluženo bili zanemareni. 

 

Sastojci:

 

2 jaja

1 čaša jogurta

1/2 čaše od jogurta ulja

1 ravna kašičica soli

10 punih kašika brašna

1 prašak za pecivo

 

Punjenje

 

sir

masline

kapari

origano

kisela paprika

kiseli krastavac

suvo meso

 

Priprema

 

Umutiti 2 jaja ili 3 ako su mala, dodati jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo, sir i posoliti.

Testo podeliti na dva dela, u jedan deo staviti seckane masline i kapare, začiniti origanom ili ruzmarinom (ko voli, kako veli betinna), a u drugi deo seckanu papriku iz turšije, krastavčić i malo seckanog suvog mesa ili bilo šta drugo.

 

Puniti pleh za mafine predhodno dobro podmazan margarinom i posut brašnom.. Na vrh sam stavljala po kapar ili seckanu papriku, kako bi se razlikovali. Peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 20 minuta.

Testa ima za 12 mafina.

 

Ovo je bila moja varijanta. Osnovu treba iskoristiti i unutra stavljati sve po volji i ukusu. Od raznih seckalica do raznoraznih začina . Mafini su mekani i sutradan, tako da su dobri i za doručak.

Što se tiče papirnatih korpica koje sam stavljala, lepile su se za tek izvađene mafine iz rerne. Kako su se hladili tako se i odlepljivalo. Pošto sam uveče spremala za sutrašnji doručak, nije bilo uopšte problema kod odlepljivanja. Ja ipak preporučujem da se pleh za mafine dobro podmaže margarinom, da se izlije testo i onda se pečeni samo istresu iz kalupa, kao što i radi moja koleginica koja mi je preporučila osnovni recept. Najbolje je da se malo prohlade onda se lakše vade iz pleha.

 

 

foto: Shutterstock

 

makonda-tracker