icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

domaćinski

Neka vas očara naša POSNA PITA sa SPANAĆEM i ŠAMPINJONIMA!

Podeli:

  • 4

Bliže nam se slavlja a vi postite?

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vreme je slava i praznika, a oni koji poste često umeju biti na velikim "mukama" , te smo i za njih pripremili nešto veoma ukusno i brzo. Pa da počnemo sa posnom pitom sa spanaćem i šampinjonima

 

 

Sastojci: 

 

500g brašna

2 kašičice soli 

2,5 dl kisele vode

 

Fil: 

 

300g smrznutog spanaća

200g svežih šampinjona

1 struk praziluka

1,5 dl ulja

So po želji

 

 

Priprema:

 

Zamesite testo, tako što u testo umešate prašak za pecivo, so i sve zamesite kiselom vodom. Podeliti testo na četiri dela, jedan veći i dva manja. Svaki komad premesite u jufkice, razvucite ih oklagijom, premažite uljem i pobrašnite. Ostaviti 15 minuta da testo odmori, pa razvucite prvo tanko da bude veće od pleha u kom ćete peći. Podmažite pleh uljem i položite prvu koru.

 

Fil: U zagrejano ulje isecite praziluk na tanke kružiće, propržiti kratko, pa dodati narezane šampinjone, ponovo propržite, na kraju dodajte španać. Kada se zapeče dodajte so i začine po želji.

 

 

Na tako razvučenu koru, dodajte fil i ponavljajte postupak sa ostale tri kore. Kako su kore veće od pleha krajeve prebacite preko fila, te nauljiti i posuti malo susama. Pitu pecite na 200 stepeni na 20 minuta. 

 

Prijatno!

 

 

foto: Profimedia

 

Inicijalizacija u toku...