trpeza

Za prave domaćice: Napravite vrlo ukusnu pogaču bez kvasca (RECEPT)

1

Vrlo jednostavno se pravi, a biće odlična zamena za kupovni hleb.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 šolja pirinčanog brašna, 1 šolja kukuruznog brašna, 125 g kiselog mleka, 1 jaje, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, so

 

 

Priprema:

 

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom.

U posudu stavite sve sastojke i zamesite glatko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta.

Razvucite testo i stavite u pleh, obložite ga papirom za pečenje.

Izbušite viljuškom da odstoji 30-40 minuta.

Ugrejte rernu na 250 stepeni i pecite 7-8 minuta, nemojte da smanjujete temperaturu.

Smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker