Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a sastojke već imate kod kuće.
Španska jela su poznata po ukusnim i dostupnim namirnicama i jednostavnoj pripremi. Jedno od takvih je tradicionalna tortilja od krompira.
Sastojci:
4 srednja krompira
1 veća glavica luka
4 jaja
maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Krompir ogulite i isecite na tanje kockice, a luk na tanke trakice.
U tiganju ugrejte maslinovo ulje da pokrije celo dno i ubacite luk i krompir, te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk potamni.
Jaja razbijte u veću posudu i umutite ih za kajganu, dodajte krompir i luk (procedite višak ulja u šoljicu) i sve zajedno izmešajte.
Ponovno zagrejte tiganj i dodajte ulje u kojem se pržio krompira, kada se zagreje, ubacite mešavinu krompira, luka i jaja.
Ostavite u tiganju na laganijoj vatri, bez mešanja da se dno zapeče.
Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru, te je potom vratite u tiganj (da sklizne s tanjira) kako bi zapekli i drugu stranu.
Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.
Ponovno poklopite tiganj tanjirom te okrenite da tortilja ostane kao torta.
Isecite je kao tortu i poslužite toplu.
PRIJATNO!