recept

UKUS ŠPANIJE: Isprobajte jednostavnu TORTILJU SA KROMPIROM i uživajte u savršenom ukusu!

0

Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a sastojke već imate kod kuće.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Španska jela su poznata po ukusnim i dostupnim namirnicama i jednostavnoj pripremi. Jedno od takvih je tradicionalna tortilja od krompira.

 

Sastojci:

 

4 srednja krompira

1 veća glavica luka

4 jaja

maslinovo ulje

so i biber

 

Priprema:

 

Krompir ogulite i isecite na tanje kockice, a luk na tanke trakice.

 

U tiganju ugrejte maslinovo ulje da pokrije celo dno i ubacite luk i krompir, te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk potamni.

 

Jaja razbijte u veću posudu i umutite ih za kajganu, dodajte krompir i luk (procedite višak ulja u šoljicu) i sve zajedno izmešajte.

 

Ponovno zagrejte tiganj i dodajte ulje u kojem se pržio krompira, kada se zagreje, ubacite mešavinu krompira, luka i jaja.

 

Ostavite u tiganju na laganijoj vatri, bez mešanja da se dno zapeče.

 

Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru, te je potom vratite u tiganj (da sklizne s tanjira) kako bi zapekli i drugu stranu.

 

Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.

 

Ponovno poklopite tiganj tanjirom te okrenite da tortilja ostane kao torta.

Isecite je kao tortu i poslužite toplu.

 

PRIJATNO!

 

 

makonda-tracker