Pred praznike je najbolje rešenje, zagrejati rernu i uploviti u slatke navike.
Da li vas pomisao na Vanilice odmah vraća u detinjstvo, kada vam je baka nakon nedeljnog ručka pripremala ukusne kolače?
Oduvek vam je taj recept delovao veoma komplikovano, pa niste želeli da se okušate u toj "teškoj kategoriji"?
Ukoliko su odgovori potvrdni, mi ćemo vas razuveriti domaćim bakinim receptom, koji ćete iz prvog puta uspeti da izvedete.
Sastojci:
200g masti
4 kašike šećera
1 žumance i jedno celo jaje
sok i rendana kora limuna
500g brašna
Vanilin šećer
Priprema:
Mast, žumance, šećer i jedno celo jaje umutiti, pa dodati sok i rendanu koru limuna. Nakon toga dodati brašno, zamesiti testo i ostaviti neko vreme. Zatim ga razvući po pobrašnjenoj dasci koru debljine do 1 cm, pa vaditi modlom male pogačice ili kiflice. Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni, oko 15-20 minuta. Voditi računa da ostanu bele.
Pečene vanilice, posuti vanilin šećerom.
Uživajte u poslastici!