DOMAĆICA

Po BAKINOM receptu! Napravite čaroliju na tanjiru sa današnjim VANILICAMA!

0

Pred praznike je najbolje rešenje, zagrejati rernu i uploviti u slatke navike. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Da li vas pomisao na Vanilice odmah vraća u detinjstvo, kada vam je baka nakon nedeljnog ručka pripremala ukusne kolače?

Oduvek vam je taj recept delovao veoma komplikovano, pa niste želeli da se okušate u toj "teškoj kategoriji"?

 

Ukoliko su odgovori potvrdni, mi ćemo vas razuveriti domaćim bakinim receptom, koji ćete iz prvog puta uspeti da izvedete. 

 

 

Sastojci

 

200g masti

4 kašike šećera

1 žumance i jedno celo jaje

sok i rendana kora limuna

500g brašna 

Vanilin šećer

 

 

Priprema

 

Mast, žumance, šećer i jedno celo jaje umutiti, pa dodati sok i rendanu koru limuna. Nakon toga dodati brašno, zamesiti testo i ostaviti neko vreme. Zatim ga razvući po pobrašnjenoj dasci koru debljine do 1 cm, pa vaditi modlom male pogačice ili kiflice. Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni, oko 15-20 minuta. Voditi računa da ostanu bele.

Pečene vanilice, posuti vanilin šećerom. 

 

Uživajte u poslastici!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Domaca kuhinja (@domaca_kuhinjica_) on

 

 

makonda-tracker