Lagano i ukusno

Osećajte se kao u Meksiku: Tortilje sa pečurkama (RECEPT)

0

Ako vam treba brz i ukusan obrok, onda je ovo recept za vas.

Tortilje
Tortiljefoto: Instagram/printscreen

Osim što su mnogima prva asocijacija na jesen, pečurke su i zdrava namirnica koja obiluje hranjivim materijama, prenosi Stil.

 

Donosimo vam recept za ukusne tortilje sa pečurkama koje su spremne za samo 15 minuta.

 

Sastojci:

 

  • pola kašike maslinovog ulja
  • 1 češanj belog luka
  • pola kilograma pečuraka po izboru
  • začini: sol, crvena paprika, kumin, crni papar, čili (prema vlastitom izboru)
  • 2 tortilje
  • povrće: paradajz, kupus, paprika

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #MNIB (@officialmnib1) on

Priprema:

 

  • Očistite i isecite pečurke na tanke kolutove. Ali nikako ih nemojte prati vodom, nego ih očistite suvom krpom ili četkicom.
  • Na tiganju zagrejte ulje i dodajte beli luk
  • Kad on poprimi žućkastu boju, dodajte pečurke i lagano ih posolite, te dodajte ostale začine.
  • Pržite pečurke na vatri desetak minuta dok ne otpuste vodu, a da biste ubrzali proces, preporučljivo je da tiganj poklopite.
  • Dok se pečurke krčkaju, isecite povrće: paradajz, paprike i kupus.
  • Kada je proces termičke obrade pečurki pri kraju, dodajte preostalo povrće, sve dobro promešajte ikrčkajte još minut, dva.
  • Potom izvadite tortilje i na njih poređajte gotovu smesu povrća i zamotajte.

 

 

makonda-tracker